Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-09@08:11:55 GMT

پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۵۴۶۷۳

سازمان سنجش آموزش کشور در رابطه با ثبت نام و انتخاب رشته برای مرحله پذیرش دانشجو صرفاً با سوابق تحصیلی «معدل کل دیپلم» مقطع کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی بهمن 1399اطلاعیه منتشر کرد.

به گزارش برنا؛ پیرو اطلاعیه‌ مورخ 99/10/10 و با توجه به مصوبه بیست و چهارمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مورخ 99/07/22 مقرر گردید برای ظرفیت خالی مانده رشته های تحصیلی آزمون کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه ای و موسسات آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی سال 1399 پذیرش از طریق سوابق تحصیلی (معدل کل دیپلم) برای نوبت بهمن ماه انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا ضمن اعلام اطلاعات رشته‌ محلهای این مرحله به شرح جداول ذیل این اطلاعیه به اطلاع متقاضیان می‌رساند برای اطلاع از شرایط و ضوابط ثبت‌نام‌ و انتخاب رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات پذیرنده دانشجو که در این مرحله به شیوه صرفاً براساس سوابق تحصیلی (معدل کل دیپلم) برای پذیرش در نوبت بهمن ماه سال 1399 اقدام خواهند نمود، لازم است ضمن مطالعه دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته این آزمون (منتشر شده در تاریخ 99/03/11 مندرج در درگاه اطلاع رسانی این سازمان)، توضیحات مندرج در این اطلاعیه را نیز به‌ دقت مطالعه نموده و با درنظر داشتن شرایط و ضوابط پذیرش نسبت به ثبت‌نام و انتخاب رشته (حداکثر 30 کدرشته محل) از روز یکشنبه 99/10/14 تا روز چهار‌شنبه 99/10/17 منحصراً از طریق درگاه اطلاع رسانی این سازمان اقدام نمایند.

یادآوری مهم:

پذیرش دراین مرحله براساس ظرفیت خالی مانده رشته محل‌های نیمسال اول و نیمسال دوم مرحله مهرماه انجام می شود. لذا در فهرست رشته محل‌های این مرحله، رشته محل‌هایی با پذیرش در نیمسال اول و دوم (مطابق پذیرش مهرماه) مشاهده می‌شود. اما در این مرحله تفاوتی در انتخاب رشته محل نیمسال اول و یا نیمسال دوم وجود ندارد و شروع به تحصیل تمامی پذیرفته شدگان از نیمسال دوم سال تحصیلی (بهمن ماه) خواهد بود.

شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو:

1- هر متقاضی منحصراً مجاز است با توجه به رشته تحصیلی، یکی از کدرشته‌های امتحانی متناسب با دیپلم خود را که در جدول شماره 4 دفترچه راهنمای ثبت‌نام مندرج در درگاه اطلاع رسانی این سازمان مشخص شده است، انتخاب نموده و نسبت به ثبت‌نام و انتخاب رشته محل‌های آن مجموعه امتحانی بر اساس جداول رشته محل‌های این اطلاعیه اقدام نماید، متقاضیانی که به هر دلیل در رشته‌ای غیر از رشته متناسب با دیپلم خود که در (جدول شماره 4) مشخص شده، در این مرحله از پذیرش ثبت‌نام و انتخاب رشته نموده و پذیرفته شوند قبولی آنان در هر مرحله‌ای از تحصیل که باشند «لغو» تلقی و حق هیچگونه ادعایی را نخواهند داشت. با توجه به مطلب یاد شده، لازم است تمامی متقاضیان دارای گواهینامه فنی و حرفه‌ای و یا کاردانش کد رایانه‌ای 4 و 5 رقمی گواهینامه خود را با کدهای 4 و 5 رقمی مشخص شده در هر عنوان رشته تحصیلی دوره کاردانی که در (جدول شماره 4) قید شده است با دقت کنترل و مطابقت نمایند.

2- دارا بودن‌ گواهینامه‌ پایان‌ تحصیلات‌ دوره متوسطه‌ نظام‌ جدید در یکی‌ از رشته‌های شاخه‌های‌ فنی ‌و حرفه‌ای ‌و کاردانش و یا احراز شرایط دانش‌آموختگی در یکی‌ از رشته‌های مذکور تا پایان‌ شهریورماه 1399 و یا دیپلم فنی ‌و حرفه‌ای دوره‌ چهار ساله‌ (نظام‌ قدیم) ویا دیپلم شاخه نظری نظام آموزشی جدید 3-3-6 و نظام سالی-واحدی (متقاضیان شاخه نظری می‌توانند با توجه به توضیحات مندرج در بند بعدی، بند 3) در رشته‌های امتحانی متناسب با نوع دیپلم خود در این مرحله شرکت نمایند. ضمناً متقاضیان دیپلم شاخه نظری نظام سالی-واحدی یا ترمی-واحدی لزوماً باید نسبت به ارائه مدرک پیش دانشگاهی اقدام نمایند.

3- براساس هفدهمین مصوبه جلسه مورخ 97/12/26 شورای سنجش و پذیرش دانشجو، دانش‌آموزان دارای دیپلم شاخه نظری می‌توانند در رشته‌های امتحانی متناسب با نوع دیپلم خود طبق جدول شماره 4 در صفحه 15 تا 24 دفترچه راهنمای ثبت نام و انتخاب رشته دوره‌های کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی سال 1399 مندرج در درگاه اطلاع رسانی این سازمان و براساس جداول رشته های اعلام شده ذیل این اطلاعیه در این مرحله از پذیرش شرکت نمایند.

*متقاضیان فارغ‌التحصیل شاخه نظری (ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی) فقط مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی کاردانی ناپیوسته می‌باشند. لذا در رشته‌های امتحانی مندرج در جدول ذیل به دلیل نداشتن پذیرش در مقطع کاردانی ناپیوسته، امکان ثبت‌نام و انتخاب رشته برای دارندگان دیپلم شاخه نظری وجود ندارد.

 

کدرشته امتحانی

نام رشته امتحانی

15

ساخت و تولید

18

صنایع فلزی

20

صنایع چوب و مبلمان

21

چاپ

26

صنایع نساجی

27

متالورژی

28

سرامیک

29

معدن

30

علوم دریایی

34

اموراداری

38

تربیت بدنی

40

هنرهای تجسمی- نقاشی

51

صنایع غذایی

52

موسیقی

55

مکاترونیک

57

فتوگرافی

تبصره: متقاضیان دیپلم‌های فنی و حرفه‌ای و یا کاردانش مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی کاردانی پیوسته و کاردانی ناپیوسته می‌باشند.

* ملاک پذیرش دیپلمه‌های شاخه نظری در این مرحله «معدل کل دیپلم» می‌باشد.

* متقاضیان دیپلم شاخه نظری نظام سالی- واحدی یا ترمی- واحدی لزوماً باید نسبت به ارائه مدرک پیش دانشگاهی اقدام نمایند.

*ضریب تراز معدل در رشته‌های مورد پذیرش در این مرحله برای دیپلم‌های نظری که در آزمون فنی ‌و حرفه‌ای شرکت می‌کنند، 4/51 درصد است.

4- پذیرفته‌شدگان دوره روزانه در آزمون‌ دوره‌های کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه ای و موسسات غیرانتفاعی سال 1398، اجازه ثبت‌نام‌ و شرکت‌ در دوره روزانه این‌ مرحله را ندارند و در صورت تمایل به شرکت در این مرحله لازم است پس از انصراف از تحصیل منحصراً نسبت به انتخاب کدرشته محل‌های دوره‌های غیر روزانه اقدام نمایند.

5- دانشجویان دوره‌ نوبت دوم (شبانه) و دوره غیرانتفاعی پذیرفته شده در آزمون مقطع کاردانی نظام جدید سال قبل (سال 1398) در صورتیکه منعی از نظر مقررات وظیفه عمومی نداشته باشند، می‌توانند بدون انصراف از تحصیل در این مرحله از پذیرش ثبت‌نام ‌و شرکت‌ نمایند. بدیهی است این دسته از متقاضیان در صورت قبولی در این مرحله و قبل از ثبت‌نام در کدرشته قبولی جدید، لازم است از مؤسسه محل قبولی خود تسویه حساب کامل نموده و گواهی مربوط را به مؤسسه محل قبولی جدید ارائه نمایند. لازم به توضیح است این دسته از متقاضیان پس از انصراف قطعی اجازه بازگشت و ادامه تحصیل در کدرشته قبلی قبولی خود را نخواهند داشت.

6- دانشجویان‌ دوره‌های نوبت دوم (شبانه) دانشکده‌ها و آموزشکده‌های تحت پوشش دانشگاه فنی و حرفه‌ای و یا مؤسسات غیرانتفاعی که از معافیت تحصیلی استفاده می‌کنند، در صورت تمایل به ثبت‌نام و شرکت مجدد در این مرحله از پذیرش و پس از پذیرفته شدن، در صورتی مجاز به ثبت‌نام و ادامه تحصیل خواهند بود که پس از انصراف قطعی از تحصیل در دوره قبلی، از نظر نظام وظیفه منعی نداشته باشند.

7- پذیرفته شدگان آزمون‌ دوره‌های کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای و موسسات غیرانتفاعی سال 1399 در صورت تمایل می توانند در این مرحله از پذیرش شرکت نمایند. بدیهی است در صورت قبولی در این مرحله از پذیرش، قبولی قبلی آنان لغو می گردد و باید در رشته قبولی جدید ثبت نام و ادامه تحصیل نمایند. لذا متقاضیان در این خصوص دقت لازم را بعمل آورند.

 8- دانشجویان اخراجی نیز مانند مقررات مربوط به دانشجویان انصرافی پس‌ از تسویه‌ حساب‌ کامل‌ با مؤسسه‌ ذیربط و همچنین اداره‌ کل‌ امور دانشجویان‌ داخل ‌و صندوق‌ رفاه‌ دانشجویان‌ و در صورت‌ ‌نداشتن‌ مشکل‌ نظام‌ وظیفه‌ (برای‌ برادران) اجازه ثبت‌نام در این مرحله از پذیرش را خواهند داشت. بدیهی‌ است‌ این‌ دسته‌ از متقاضیان‌ می‌توانند تمامی‌ تعهدات‌ مربوط را پس‌ از اتمام‌ تحصیلات‌ به‌ صورت‌ یکجابه‌ انجام‌ برسانند.

9- برخورداری از توانایی جسمی متناسب با رشته‌های انتخابی.

10- با توجه به اینکه پرداخت هزینه ثبت‌نام به صورت اینترنتی انجام می‌شود، متقاضیان لازم است به وسیله کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب که پرداخت الکترونیکی آنها فعال می‌باشد، با مراجعه به درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور و پرداخت مبلغ 370.000 (سیصد و هفتاد هزار) ریال به عنوان وجه ثبت‌نام، نسبت به دریافت کارت اعتباری اقدام نمایند.

11- همه متقاضیان «مرد» می‌بایست در زمان ثبت‌نام و شرکت در این مرحله از پذیرش دانشجو، از نظر نظام وظیفه منعی برای ادامه تحصیل نداشته باشند. (مقررات وظیفه عمومی و کد نظام وظیفه جهت درج در بند 15 تقاضانامه ثبت نامی در دفترچه راهنمای ثبت نام و انتخاب رشته مقطع کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه ای و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی سال 1399 مندرج در درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان وجود دارد).

12- پذیرفته شدگان دوره های کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه ای و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی سال1399 در صورت پذیرش نهایی در این مرحله، نیاز به انصراف از رشته قبولی قبلی ندارند و با آنان همانند دانشجوی انتقالی رفتار خواهد شد و چنانچه متقاضیان، در دوره‌های روزانه مندرج در این اطلاعیه پذیرفته شوند، حتی با دادن انصراف از تحصیل نیز حق انتخاب رشته‌های دوره روزانه را در مقطع کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه ای و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی سال بعد (1400) نخواهند داشت.

13- متقاضیان ضرورت دارد به شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته دوره های کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی سال1399(مندرج در درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان)، توجه نمایند.

14- هر متقاضی ‌ باید فرم تقاضانامه ثبت‌نام و انتخاب‌ رشته‌ اینترنتی خود را براساس‌ برنامه‌ زمانی‌ که از طریق درگاه اطلاع رسانی این سازمان اعلام می‌شود تکمیل نماید، بدیهی است در‌ صورت انجام صحیح ثبت‌نام و انتخاب رشته، کد رهگیری 16 کاراکتری که در حکم رسید است، از طریق درگاه اطلاع رسانی این سازمان در اختیار وی قرار می‌گیرد که نشانگر تأیید مراحل طی شده برای دریافت اطلاعات وارد شده توسط متقاضیان می‌باشد و متقاضی باید کد مذکور را یادداشت و در جایی محفوظ نگهداری نماید. پیشنهاد می‌شود از فرم تکمیل شده خود نیز که دارای کد رهگیری می‌باشد، نسخه چاپی (پرینت) تهیه کند. به متقاضیان توصیه می‌گردد قبل از اقدام به انتخاب رشته‌های تحصیلی در پایگاه اینترنتی این سازمان، کدرشته ‌محل‌های انتخابی خود را که یک عدد چهار رقمی است، به‌ترتیب علاقه (حداکثر 30 کدرشته محل) و همچنین سایر اطلاعات ثبت‌نامی خود را در فرم پیش‌نویس مندرج در ذیل این اطلاعیه درج و سپس به درگاه اطلاع رسانی این سازمان مراجعه تا در مدت زمان کوتاه‌تر و خطای کمتری نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته‌های تحصیلی خود اقدام کنند.

انتخاب رشته:

1- متقاضیان در انتخاب رشته امتحانی، می‌بایست به مندرجات جدول مربوط به عناوین دیپلم‌های مرتبط (جدول شماره 4 مندرج در صفحات 15 تا 24 دفترچه راهنمای ثبت نام دوره های کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه ای و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی سال1399 مندرج در درگاه اطلاع رسانی این سازمان) دقت نموده و با توجه به کد دیپلم‌های مجاز مندرج در جدول مزبور، یکی از رشته‌های امتحانی را انتخاب نمایند.

2- با توجه به امتیاز سهمیه بومی که برای متقاضیان هر استان در رشته‌های دوره روزانه و نوبت دوم (شبانه) (به استناد توضیحات صفحات 8 و9 «ظرفیت پذیرش و نحوه گزینش و سهمیه بومی» دفترچه راهنمای ثبت نام دوره های کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه ای و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی سال1399 مندرج در درگاه اطلاع رسانی این سازمان) در دانشکده‌ها و آموزشکده‌های تحت پوشش دانشگاه فنی و حرفه‌ای اختصاص یافته است، توصیه‌ می‌شود هر متقاضی‌ اولین‌ انتخاب‌‌ خود را از کدرشته محل‌ دوره‌های روزانه و یا نوبت دوم (شبانه) دانشکده‌ها و آموزشکده‌های‌ تحت پوشش دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای‌ واقع‌ در استان‌ بومی‌ خود انتخاب‌ نماید.

3- استان‌ بومی‌ متقاضی، همان‌ استان‌ محل‌ اخذ دیپلم‌ متقاضی‌ می‌باشد که ‌در بند 18 تقاضانامه‌ ثبت‌نام‌ اعلام‌ شده است‌.

4- با توجه به گزینش نهایی متقاضیان در این مرحله برمبنای معدل کل مدرک تحصیلی آنان صورت می پذیرد. لذا همه متقاضیان می بایست در درج معدل مدرک تحصیلی خود در تقاضانامه ثبت نامی دقت نمایند. در صورت، مغایرت و نداشتن نمره، قبولی آنان «لغو» خواهد شد.

5-با توجه به اینکه امکان تغییر و جابجایی پذیرفته شدگان میسر نیست، لذا متقاضیان لازم است در انتخاب و درج کدرشته محل‌های مورد علاقه خود در فرم انتخاب رشته دقت و توجه نمایند.

مدارک مورد نیاز:

مدارکی‌ که‌ متقاضی برای‌ ثبت‌نام‌ و شرکت‌ در این مرحله به آن نیازمند است به شرح ذیل می‌باشد:

1- فایل عکس اسکن شده: متقاضی می‌بایست یک قطعه عکس پرسنلی خود را (با مشخصات ذکر شده در سایت سازمان) اسکن نموده و فایل آن را برای ارسال از طریق برنامه ثبت‌نام اینترنتی آماده نماید.

عکس 4×3 یا 4×6 که در سال جاری گرفته شده باشد (عکس تمام رخ).

عکس اسکن شده فقط باید با فرمت JPG باشد.

اندازه عکس اسکن شده باید حداکثر 400×300 پیکسل و حداقل 300×200 پیکسل باشد.

تصویر متقاضی باید واضح، مشخص و فاقد اثر مهر، منگنه و هرگونه لکه باشد.

حجم فایل ذخیره شده عکس نباید از 70 کیلو بایت بیشتر باشد.

حاشیه‌های زاید عکس اسکن شده باید حذف شده باشد.

حتی‌الامکان عکس رنگی و دارای زمینه سفید باشد.

عکس خواهران باید با حجاب و صورت کامل مشخص باشد.

2- دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته مقطع کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه ای و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی سال1399 مندرج در درگاه اطلاع رسانی این سازمان (جهت اطلاع از سایر شرایط و ضوابط و جداول موردنیاز) و همچنین جداول رشته‌ محل های مندرج در ذیل این اطلاعیه.  

3-کارت اعتباری ثبت‌نام.

با توجه به عدم پذیرش حضوری متقاضیان به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و برای تسریع در ثبت و بررسی درخواستها به صورت الکترونیکی، متقاضیان می­توانند به سیستم پیشخوان خدمات الکترونیکی سازمان سنجش آموزش کشور به آدرس: http://darkhast.sanjesh.org مراجعه و درخواست خود را به همراه مستندات لازم ثبت نمایند. پس از ثبت درخواست، برای متقاضی شماره نامه و کدرهگیری از طریق پیام کوتاه ارسال می­شود. متقاضیان می­توانند پس از دریافت شماره و کد رهگیری از طریق پیام کوتاه، به پورتال رهگیری الکترونیکی مکاتبات به آدرس: http://rahgiri.sanjesh.org وارد و از آخرین وضعیت درخواست خود مطلع شوند.

ضمناً متقاضیان گرامی می‌توانند سؤالات خود را با شماره‌ تلفن گویای‌: 42163 (کد 021) در میان بگذارند و از مراجعه حضوری به این سازمان خودداری فرمایند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سازمان سنجش سوابق تحصیلی دوره های کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه ای و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی سال1399 دوره های کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه ای و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی سال دفترچه راهنمای ثبت نام و انتخاب رشته انتخاب رشته های تحصیلی مرحله از پذیرش غیرانتفاعی سال 1399 رشته های امتحانی پذیرفته شدگان شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو سوابق تحصیلی اقدام نمایند عکس اسکن شده رشته محل جدول شماره 4 ثبت نام ادامه تحصیل دوره روزانه کدرشته محل دیپلم خود نوبت دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۴۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ

به گزارش پارس نیوز،  در راستای ابهامات داوطلبان کنکور و همچنین پایه‌های دهم و یازدهم جهت ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره به برخی از مهمترین این سوالات در ادامه پاسخ داده می‌شود:

ـ منظور از دانش آموز / هنرجو در شیوه نامه اجرایی ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره کیست؟

افرادی هستند که در سال تحصیلی  ۱۴۰۳ ـ۱۴۰۲ در مدرسه روزانه و یا در نیمسال دوم سال تحصیلی مذکور در مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور یا ایثارگران ثبت نام کرده و در آزمون‌های خرداد ماه ۱۴۰۳ شرکت می‌کنند.

ـ آیا دانش آموزان پایه یازدهم روزانه می‌توانند دروس پایه دهم را ایجاد سابقه کنند؟

متناظر با رشته تحصیلی خود بله؛ به طور مثال دانش‌آموزی که سال دهم رشته انسانی بوده و تغییر رشته به تجربی داده و اکنون مشغول به تحصیل در پایه یازدهم تجربی است می‌تواند در خرداد پایه یازدهم از طریق سامان،ه دروس پایه دهم تجربی را ایجاد سابقه کند.

ـ آیا دانش‌آموزان پایه دوازدهم وزانه می‌توانند دروس پایه دهم و یازدهم را ایجاد سابقه کنند؟

متناظر یا غیر متناظر با رشته تحصیلی خود بله؛ برای مثال دانش آموزی که در پایه دوازدهم رشته انسانی مشغول به تحصیل است و دروس پایه دهم و یازدهم را ایجاد سابقه نکرده است از طریق سامانه ایجاد سابقه کند.

مثال دیگر آنکه دانش آموز پایه دوازدهم که می‌خواهد در گروه آزمایشی غیر متناظر با رشته تحصیلی خود در کنکور سراسری شرکت کند، می‌تواند دروس موثر به گروه آزمایشی را از طریق سامانه ایجاد سابقه کند.

ـ آیا دانش‌آموزان روزانه می‌توانند غیر متناظر با رشته در حال تحصیل خود ایجاد سابقه کنند؟

دانش آموزان پایه یازدهم که تغییر رشته داده‌اند می‌توانند دروس پایه دهم را ایجاد سابقه کنند.

ـ آیا هنرجویانی که (روزانه/ بزرگسال) در آزمون نهایی دروس موثر در گروه آزمایشی هنر شرکت می‌کنند می‌توانند درخواست اعمال همان نمره را در مدرک تحصیلی داشته باشند؟

در صورتی که درخواست خود را در سامانه ثبت کنند، نمره مکتسبه نهایی به جای نمره داخلی در کارنامه تحصیلی ثبت خواهد شد.

ـ آیا دانش آموزان مشغول به تحصیل می‌توانند همزمان با انتخاب دروس باقیمانده خود برای دروسی که قبلاً نمره قبول کسب کرده‌اند اقدام به ثبت نام ترمیم نمره کنند؟

بله؛ دروس باقیمانده خود را می‌توانند در مدرسه و دروس ترمیم نمره را در سامانه ثبت نام کنند.

ـ آیا دانش‌آموزان بزرگسال برای خرداد ماه می‌توانند تمام دروس یک پایه را ثبت‌نام و در آزمون آن شرکت کنند؟

بله؛ دانش آموزان شاخه نظریه مدارس بزرگسالان آموزش راه دور ایثارگران و داوطلبان آزاد می‌توانند بدون اخذ مجوز از کمیسیون خاص تمام دروس (نهایی /غیر نهایی) را معادل با یک پایه تحصیلی با رعایت توالی دروس در نیمسال دوم انتخاب و در آزمون خرداد ماه شرکت کنند.

ـ در صورتی که آزمون درس انتخابی برای ایجاد سابقه با آزمون درس اصلی تداخل داشت چه اقدامی باید انجام داد؟

متقاضی باید در آزمون درس انتخابی در خرداد ماه و آزمون درس اصلی در شهریور شرکت کند (وضعیت درس اصلی در خرداد ماه غیبت موجه ثبت می‌شود).

ـ فارغ التحصیل رشته علوم انسانی که متقاضی شرکت در گروه ریاضی و فنی است آیا می‌تواند درس عربی ۳ رشته انسانی را برای رشته ریاضی ترمیم کند و یا باید حتماً باید عربی رشته ریاضی را ایجاد سابقه کند؟

به انتخاب خود می‌تواند همان درس عربی ۳ انسانی را ترمیم و یا عربی ۳ رشته ریاضی را ایجاد کند و یا اینکه بدون شرکت در آزمون ترمیم یا ایجاد سابقه، نمره قبلی درس عربی ۳ انسانی را به عنوان سابقه تحصیلی به جای عربی ۳ ریاضی استفاده کند.

ـ آیا دروس عربی و فارسی شاخه فنی حرفه‌ای که برای گروه آزمایشی هنر ایجاد شده است، برای گروه‌های آزمایشی اصلی نیز اعمال می‌شود؟

خیر؛ متقاضی باید این دو درس را در همان گروه اصلی ایجاد سابقه کند.

ـ آیا فارغ التحصیل رشته نظری که می‌خواهد در گروه هنر شرکت کند باید دروس عمومی را ایجاد سابقه کند یا همان دروس شاخه نظری برای گروه هنر نیز محاسبه می‌شود؟

بله محاسبه می‌شود. در صورت تمایل دروس عربی ۳ و فارسی ۳ ویژه شاخه فنی حرفه‌ای و کار و دانش را نیز می‌تواند ایجاد سابقه کند و دروس سلامت و بهداشت تعلیمات دینی ۳ زبان خارجی شاخه نظری را که قبلاً ایجاد کرده، می‌تواند ترمیم نمره کند.

ـ آیا رعایت سقف واحد برای متقاضیان ایجاد سابقه و ترمیم نمره الزامی است؟

خیر؛ ایجاد سابقه و ترمیم نمره سقف واحد ندارد.

ـ یک فرد چند بار می‌تواند از فرصت ترمیم نمره استفاده کند؟

 فقط یک بار؛ ضمناً از زمان ابلاغ مصوبه جلسه ۵۷ کمیسیون معین شورای عالی در تاریخ  ۱۴۰۲/۹/۲۷، به افرادی که قبل از ابلاغ این مصوبه ترمیم نمره کرده‌اند، یک بار دیگر فرصت ترمیم داده می‌شود.

ـ فردی که در آزمون ایجاد سابقه و یا ترمیم نمره غیبت داشته است «تراز» این درس چگونه محاسبه می‌شود؟

غیبت در آزمون نهایی خرداد ماه (موجه یا غیر موجه) به منزله درج نمره خام «صفر» در محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی است.

ـ متقاضیان ایجاد سابقه/ترمیم نمره که در آزمون نهایی غیبت داشته‌اند آیا می‌توانند مجدداً در نوبت بعدی در آزمون شرکت کنند؟

ثبت نام مجدد از متقاضیان ایجاد سابقه و ترمیم نمره که درسی را انتخاب کرده‌اند اما در آن آزمون شرکت نکرده‌اند (غیبت موجه یا غیر موجه) بلامانع است

ـ فردی که در آزمون نهایی غیبت داشته است و مجدداً بر اساس شیوه نامه ایجاد سابقه تحصیلی ترمیم نمره در آزمون نهایی شرکت می‌کند، آن آزمون ایجاد سابقه محسوب می‌شود یا ترمیم نمره؟

در صورتی که در درس غیبت، قبلا نمره داشته، آزمون جدید ترمیم و در غیر این صورت ایجاد سابقه محسوب می‌شود.

ـ سوابق تحصیلی چه سال و نوبت‌هایی به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته می‌شود؟

در نظام آموزشی جدید ۳ـ ۳ـ ۶ از سال ۱۴۰۲ و بعد از آن، صرفاً نتایج آزمون‌های نهایی نوبت خرداد ماه به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته می‌شود. در این سال‌ها نتایج آزمون‌های نهایی نوبت‌های شهریور و دی به عنوان سابقه تحصیلی لحاظ نمی‌شود.

همچنین در نظام آموزشی سالی ـ واحدی نتایج آزمون‌های نهایی دیپلم اخذ شده بعد از نوبت خرداد ماه سال ۱۳۸۴ به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته می‌شود. همچنین در نظام آموزشی سالی واحدی نتایج آزمون‌های نهایی پیش دانشگاهی اخذ شده بعد از نوبت خرداد ماه سال ۳۹۱ به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته می‌شوند.

ـ جداول عناوین و ضرایب دروس سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی نظام آموزشی سالی واحدی مربوط به کدام دسته از متقاضیان ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره است؟

متقاضیانی که دارای سابقه تحصیلی در نظام سالی واحدی هستند یعنی دارای نمره آزمون نهایی دیپلم از خرداد ماه ۱۳۸۴ به بعد و پیش دانشگاهی از خرداد ۹۱ به بعد می‌بایست بر اساس جداول مربوط به نظام آموزشی سالی واحدی اقدام به ایجاد سابقه تحصیلی و یا ترمیم نمره کنند.

ـ جداول عناوین و ضرایب دروس سوابق تحصیلی دیپلم نظام آموزشی ۳ـ ۳ـ ۶ مربوط به کدام دسته از متقاضیان ایجاد سابقه تحصیلی است؟

متقاضیانی که فاقد سابقه تحصیلی هستند از قبیل فارغ التحصیلان قبل از خرداد ۱۳۸۴؛ فارغ التحصیلان شاخه‌های کار و دانش و فنی حرفه‌ای؛ فارغ‌التحصیلان مدارس بین‌الملل طلاب حوزه‌های علمیه می‌بایست بر اساس جداول مربوط به نظام آموزشی ۳ـ ۳ـ ۶ اقدام به ایجاد سابقه تحصیلی کنند.

ـ آیا به شرکت کنندگان در آزمون ایجاد سابقه و ترمیم نمره «کارنامه» ارائه می‌شود؟

نمرات ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره صرفاً به عنوان سابقه تحصیلی اعتبار خواهد داشت و در کارنامه تحصیلی متقاضی منظور نمی‌شود. فرایندهای ثبت نام و اعلام نتایج قطعی این آزمون‌ها بدون مراجعه حضوری به مدرسه و به صورت الکترونیکی از طریق سامانه my medu.ir  می‌شود و گواهی یا کارنامه‌ای برای شرکت کنندگان صادر نخواهد شد.

منبع : ایسنا

دیگر خبرها

  • شمار زیادی از دانشگاه‎های مرکزی محدودیت پذیرش دانشجو دارند
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • امین: فعالیت دانشجویان در صنایع را برای سازمان‌ها توجیه کنیم 
  • دانشکده‌های مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند
  • آغاز ثبت‌نام پشت‌کنکوری‌های متقاضی «ترمیم نمره» + جزئیات و هزینه
  • آغاز ثبت‌ نام پشت‌ کنکوری‌ ها برای «ترمیم نمره» + جزئیات و هزینه
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • رشته شیلات به رشته های تحصیلی محقق اردبیلی افزوده می شود
  • پذیرش ۵۳ درصدی دانشجو در مقطع دکتری به روش استادمحور
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ